‘Köpek için frene basan, üzerimize sürdü’
‘Gezi’ protestoları sırasında yeğeni Mehmet Ayvalıtaş’ı kaybeden ve oğlu ağır yaralanan Mustafa Kartal, Alman Bild gazetesine konuştu. Şoförün aracını göstericilerin üzerine sürdüğünü iddia eden Kartal, ‘Sokak kedileri ve köpekleri için frene basan şoför, arabasını biz göstericiler üzerine sürdü’ dedi.
İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayarak ülke geneline yayılan eylemler 10. gününde. Protestolarda Abdullah Cömert başından aldığı ağır darbeyle, Mehmet Ayvalıtaş ise İstanbul Ataşehir’de gösteriler sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Almanya’nın en yüksek trajlı gazetesi Bild, İstanbul‘daki “Gezi” protestolarını 3 muhabir ile takip ediyor. Bild gazetesi, “Gezi” eylemlerinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın dayısı Mustafa Kartal’la konuştu. Mustafa Kartal, gösterilerde sadece yeğeni Mehmet Ayvalıtaş’ı kaybetmedi, 17 yaşındaki oğlu da eylemler sırasında ağır yaralandı.
‘ARAÇ ARAMIZA DALDI’
Gazete dün Göztepe SSK Hastanesi’nde 17 yaşındaki oğlu yoğun bakımda tutulan Mustafa Kartal’la konuştu. 43 yaşındaki Mustafa Kartal, yeğeni Mehmet Ayvalıtaş’ın yaşamını yitirdiği ve oğlunun ağır yaralandığı olayı şu cümlelerle anlattı: “Gösterilerin ilk günleriydi. Binlerce kişi toplanmış yürüyürdük. Aniden bir araç aramıza daldı. Fren bile yapmadı. Yeğenim ve oğluma çarptı. Mehmet öldü, oğlum ise ağır yaralandı.”
İstanbul’da Gezi alanı panayır yerine dönüştü ancak Ankara’da polisin müdahalesi devam ediyor.
“Sokak kedileri ve köpekleri için frene basan şoför, arabasını biz göstericiler üzerine sürdü” diyen Mustafa Kartal, Göztepe SSK Hastanesi’nde 17 yaşındaki oğlunun da Mehmet Ayvalıtaş gibi yaşamını yitirmemesi için çaresiz bir şekilde bekliyor ve dua ediyor.
‘BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ’
Talihsiz bir kazayla yeğenini kaybeden ve oğlu ağır yaralanan Mustafa Kartal, kişisel bir trajedi yaşamasına rağmen “Gezi” protestolarına şu sözlerle destek veriyor: “Protestolara devam edeceğiz. Bu başbakanın makamında kalmasını istemiyoruz.”
‘SİGORTASI YOK, MASRAFLARI DÜŞÜNÜYOR’
Sağlık sigortasının bulunmadığını ifade eden Mustafa Kartal, hastane masraflarını nasıl ödeyeceğini de şimdiden kara kara düşündüğünü ifade etti.
‘GEZİ’YE POSTERİ ASILDI
Alman Bild gazetesi, Taksim Gezi Parkı’nda protestoların yapıldığı alanda Mehmet Ayvalıtaş’ın posterlerinin de yer aldığını yazdı.
Mehmet Ayvalıtaş için 3 Haziran’da Ataşehir‘deki cemevinde cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verilmişti.
Cenaze namazına ölen gencin ailesi CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve ölen gencin yakınları katılmıştı.